1. 04/11/2020

  Voor de eerste dag is er in de Rotterdamse regio een dalende lijn van het aantal besmettingen te zien. Het aantal nieuwe positieve testen ligt van de afgelopen zeven dagen ligt 4 procent lager dan een week eerder. In de hele regio kwamen er in 24 uur 758 nieuwe besmettingen bij, waarvan 414 in Rotterdam

  Dit zijn nog steeds de records van heel Nederland, maar een dag eerder waren die er regionaal nog 1078 nieuwe positieve testen, waarvan 595 in Rotterdam. Nog steeds test 1 op de 4 bezoekers aan de teststraat positief, dat is onveranderd hoog en het hoogste van Nederland. De komende dagen moet de regio een stevige daling laten zien om een volledige lockdown te voorkomen. In de Amsterdamse regio was de afname in een week tijd al dertig procent, aanzienlijk meer dan de vier procent in Rotterdam-Rijnmond.

 2. 04/11/2020

  Wie niet wil wachten op een coronatest van de GGD kan vanaf volgende week tegen betaling terecht in Hellevoetsluis. De uitslag is binnen een kwartier bekend.

  Wie zich wil laten testen moet wel 89 euro afrekenen, vertelt Christine den Otter Voorne-Putten Verhuur. De commerciële teststraat komt bij het bedrijf. De tests worden afgenomen in een tent. Bezoekers die een afspraak hebben, worden daar één voor één naar binnen geroepen, via een sms-je. 

 3. 04/11/2020

  De saamhorigheid van de eerste lockdown wil ze terugkrijgen. En daarom heeft Myra Blaak uit Hellevoetsluis zelf het initiatief genomen: ze is begonnen met een Estafette van Geluk: mensen geven een stukje geluk of tijd aan een ander. 

  ,,Ik heb van een kunstenaar een schilderij met een mooi hart erop gekregen en wilde dat als estafettestokje aan iemand geven die dat heel graag wilde hebben’’, legt Blaak de opzet uit. ,,Daarvoor in ruil wil ik iets wat jij mij geeft wat ik aan een volgend persoon door kan geven. Bijvoorbeeld een leuk bloemstuk waar ik iemand blij kan maken of een oude fiets die is opgeknapt en waar iemand wat aan heeft.’’

 4. 04/11/2020

  Als de besmettingen zo hoog blijven ‘kan de zorg pas ver na kerst rustig ademhalen’. Dat zegt Arjen Littooij, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Hij is blij met ruim 1500 aanmeldingen na de oproep ‘We hebben je nu nodig’, maar het is nog niet genoeg. Vooral regiogenoten met ervaring in de zorg zijn hard nodig. Verpleeghuizen zoeken zelfs artsen.

 5. 04/11/2020

  De eerste XL-teststraat in de Rotterdamse regio komt bij Rotterdam Airport. De bouw begint vandaag. Defensie zal deze teststraat bemensen tot er voldoende GGD-personeel is. Bij het vliegveld moeten vele honderden testen per dag mogelijk zijn, waaronder in de toekomst ook sneltesten.