Bekijk belangrijke updates
  1. 19/11/2020

    Dit blog is nu afgesloten.

  2. 19/11/2020

    Bij de gewelddadige coronaprotesten in de Duitse hoofdstad Berlijn zijn deze week zeker 77 agenten gewond geraakt. Ook vandaag betoogden duizenden mensen tegen het coronabeleid van de regering. Daarbij kwam het meer dan eens tot een treffen met de politie. ,,Agenten vertelden me dat ze zoiets in Berlijn al tientallen jaren niet meer hebben meegemaakt'', zegt Politiechef Barbara Slowik geschokt.

    De politie greep in toen mensen zich niet aan de maatregelen hielden die verspreiding van het coronavirus moesten voorkomen en ook niet wilden vertrekken. Dat leidde tot gewelddadige confrontaties bij de Brandenburger Tor en de Bondsdag. Betogers rukten agenten de helmen van het hoofd en gebruikten peperspray. Ook werd er met flessen, stenen en vuurwerk naar hulpverleners gegooid. De politie arresteerde 356 verdachten.

  3. 19/11/2020

    We mogen (voorzichtig) wat meer! Vanaf vandaag gaan musea, zwembaden, theaters, bioscopen, concertpodia en bibliotheken weer open en keren de groepslessen terug in de sportschool. In gesprek met regiogenoten die met aftelkalenders en al wachtten tot ze hun lievelingshobby mochten uitoefenen. ,,Zoiets kleins maakt me nu zó gelukkig.”

  4. 19/11/2020

    De Curaçaose epidemioloog Izzy Gerstenbluth meldt dat in een ziekenhuis op het eiland een 'man van boven de tachtig' is overleden aan Covid-19. Het is de derde coronadode op Curaçao dat vandaag 79 nieuwe besmettingen registreerde. Een nieuw record. Gerstenbluth verwacht dat het aantal de komende dagen verder oploopt. 

    Het totale aantal besmettingen op het eiland bedraagt nu 590. ,,De situatie is uit de hand aan het lopen'', verklaarde premier Eugene Rhuggenaath afgelopen zondag. Dit ondanks de verscherpte maatregelen, zoals een avondklok, het sluiten van winkels na acht uur 's avonds en het verplicht dragen van mondkapjes in winkels. 

  5. 19/11/2020

    Studenten kunnen bij de verkiezingen in maart helpen op de stembureaus nu er waarschijnlijk meer vrijwilligers nodig zijn vanwege de coronacrisis. De overheid zou daarvoor een wervingscampagne moeten opzetten, stellen het CDA en de koepel van studentenverenigingen LKvV voor aan binnenlandminister  Ollongren

    Ook de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Vereniging van Universiteiten (VNSU) steunen het idee. Bij de LKvV zijn ruim 44.000 verenigingsstudenten aangesloten. Praeses Denise van de Sant vindt dat dit initiatief naadloos aansluit op de succesvolle landelijke campagne 'Daar doen we het voor'.

    ,,Vanuit de studentengemeenschap dragen we graag ons steentje bij, zodat verkiezingen veilig en soepel doorgang vinden'', aldus Van de Sant. Ollongren wil het gevaar op besmetting zoveel mogelijk voorkomen. De verkiezingen uitsmeren over meerdere dagen is een optie. Dan zijn er meer stembureauleden nodig.