1. 22/11/2020

  We sluiten hiermee het liveblog voor het NK allround af. Patrick Roest kroonde zich vandaag tot winnaar bij de mannen, Antoinette de Jong pakte de titel bij de vrouwen. Dank voor het volgen en hopelijk tot een volgende keer!

 2. 22/11/2020
  Instanews image
  © ANP — Patrick Roest, de nieuwe Nederlandse kampioen allround.
 3. 22/11/2020

  'Ik win drie afstanden, maar er zit nog meer in'

  Kersvers Nederlands kampioen Patrick Roest baalde na het winnen van het NK allround stiekem een beetje van zijn tweede plek op de laatste afstand, de 10 kilometer. Marvin Talsma was een paar honderdsten sneller. ,,Dit is een mooie titel om erbij te hebben. Het laatste rondje op de 10 kilometer was het mooiste rondje van het toernooi. Ik denk dat het publiek genoten heeft. Ik wilde heel graag ook die vierde afstand winnen. Ik voelde ook dat het er wel in zat, maar het was toch een beetje angst voor de 10 kilometer en daardoor ga je dan misschien toch iets te voorzichtig rijden. Zo'n rit als vandaag helpt wel voor mijn zelfvertrouwen op de 10 kilometer."

  ,,Winnen zit echt wel in me, maar je moet het wel doen. Ik ging er vol voor, maar Marwin Talsma deed dat ook en won hem nipt. Ik heb veel geleerd van dit toernooi. Op elke afstand kan ik nog een beetje beter, dus daar ga ik de komende weken weer aan werken. Moeizaam? Dat klinkt te negatief, want ik win wel gewoon drie afstanden. Maar ik weet ook dat er meer in zit en dat gaat er zeker nog uit komen, daar ga ik voor."

 4. 22/11/2020

  Patrick Roest is Nederlands kampioen allround

  Patrick Roest heeft de titel op het NK allround veiliggesteld. Op de 10 kilometer reed hij de tweede tijd en dat was ruim voldoende voor de eindwinst. Het is voor Roest, die vooraf al gold als de topfavoriet voor het NK, de eerste Nederlandse titel allround uit zijn carrière. 

 5. 22/11/2020

  Als Patrick Roest niet valt, wordt hij voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen allround. Hij zit onder de tijd van Marcel Bosker. Marwin Talsma is tot nu toe ruim een seconde sneller dan Roest op de 10 kilometer, maar dat maakt voor het eindklassement niets uit.