1. 30/12/2020

  Het gebruik van de betaalapp Tikkie is het afgelopen jaar verder toegenomen, ondanks de coronacrisis. Volgens ABN AMRO, de bank achter de populaire app, is er in totaal voor 3,4 miljard euro aan Tikkies betaald. Dat is ongeveer 800 miljoen euro meer dan in 2019.

  Tikkie wordt normaal vooral gebruikt bij sociale activiteiten, maar Nederlanders hebben dit jaar ook andere invullingen gevonden. ,,Zo is het avondje uit veranderd in samen thuis genieten van een bezorgmaaltijd en zagen we een toename in de verzoekjes voor boodschappen", zegt Moreno Kensmil, hoofd marketing voor de app.

  Nederlanders maakten zelfs gebruik van Tikkie om coronakosten te splitsen. In de omschrijvingen van betaalverzoekjes stond dan bijvoorbeeld het woord mondkapjes. En het hielp dat veel horecazaken snel overgingen op afhalen of bezorgen.

  Met de gratis app kunnen particulieren en ondernemers betaalverzoeken sturen via WhatsApp en andere diensten, sms'jes en QR-codes. Op het hoogtepunt van dit jaar werden er 193 Tikkies per minuut betaald, 43 per minuut meer dan de piek in 2019. ABN AMRO zag in de statistieken verder dat ongeveer twee derde van de Tikkies binnen een uur werd betaald, en 38 procent al binnen 5 minuten.

  Tikkie bestaat sinds 2016 en telt inmiddels meer dan 6 miljoen gebruikers. Alles bij elkaar opgeteld hebben zij in al die jaren al zo’n 7,8 miljard euro afgetikt.

 2. 30/12/2020

  De stichting van muziekproducent Diddy staat een flink aantal families in Miami bij die in de knoop zijn gekomen met het betalen van de huur. Diddy liet dinsdag weten dat zijn Sean Combs Foundation hen financieel gaat helpen.

  Diddy, die zelf ook een huis heeft in Miami, deelde tijdens een bijeenkomst in de buurt Overton ook tegoedbonnen uit en basisproducten voor de gezinnen.

  De rapper geeft veel aan goede doelen en trakteert dit jaar ook zijn naasten. Zijn moeder Janice genoot daarvan mee: voor haar tachtigste verjaardag eerder deze maand overlaadde zoon Sean haar met cadeaus. Ze werd verrast met onder meer een cheque van een miljoen dollar en een nieuwe Bentley.

  Toch houdt de platenbaas het bij cadeaus weggeven deze feestdagen: maandag kondigde Diddy aan dat het grote feest dat hij normaal gesproken geeft voor oud en nieuw dit jaar niet doorgaat: ,,Vrienden! In een poging om iedereen gezond en veilig te houden, heb ik besloten om dit jaar geen feest te geven. Ik hoop dat iedereen fijne feestdagen heeft gehad en ik wens jullie het beste voor 2021", liet hij weten op Instagram, om daar nog aan toe te voegen: ,,Dit besluit staat vast. Tot volgend jaar allemaal."

 3. 30/12/2020

  De meer besmettelijke mutatie van het coronavirus die voor het eerst in Groot-Brittannië werd aangetroffen, is nu ook in de Amerikaanse staat Colorado bij iemand geconstateerd. Dat zegt gouverneur Jared Polis dinsdag. Het gaat om de eerste bekende detectie van het gemuteerde virustype in de Verenigde Staten.

  ,,Vandaag ontdekten we Colorado's eerste geval van de Covid-19-variant B.1.1.7, dezelfde variant die ontdekt was in het Verenigd Koninkrijk," schreef Polis op Twitter. De coronavirusvariant werd gevonden bij een jongeman die op dat moment in isolatie zat en niet recentelijk had gereisd.

  De nieuwe coronavariant kan aanzienlijk besmettelijker zijn. Nadat de mutatie bekend werd, hadden de meeste EU-landen besloten om het reizen van en naar Groot-Brittannië grotendeels te beperken om de verspreiding ervan te voorkomen. Het gemuteerde virustype is ook in andere landen, waaronder Nederland, ontdekt.

 4. 30/12/2020

  De Arubaanse minister-president Evelyn Wever-Croes heeft dinsdag twee doodsbedreigingen ontvangen vanwege haar aankondiging eerder op de dag dat Aruba vanaf 30 december een avondklok krijgt. Dat meldt de lokale nieuwssite www.24ora.com die de inhoud van de bedreigingen heeft ingezien.

  De bedreigingen zijn een direct gevolg van de instelling van een avondklok vanaf 30 december tussen 23.00 uur en 05.00 uur. Dat is volgens Wever-Croes een gevolg van de stijging van het aantal coronabesmettingen in de afgelopen periode. De minister-president wil verdere verspreiding voorkomen.

  Enkele maanden geleden is Wever-Croes, eveneens als gevolg van coronamaatregelen, ook al met de dood bedreigd. De politie heeft de bedreigingen in onderzoek.

 5. 29/12/2020

  ‘Geluksmakelaar’ John Kosterman heeft het grootste verkooppunt van Staatsloten in Nederland. Normaal gesproken staan mensen deze dagen rijen dik voor zijn Primera-winkel in Zwolle, maar door corona is het ook daar stil. Hoe komt ‘John splinter’ nu door de winter? Je leest het hier

  Instanews image
  © Frans Paalman — John Kosterman kon in april zijn geluk niet op toen bekend werd dat zijn winkel weer het grootste verkooppunt van Staatsloten in Nederland is. Inmiddels is door de coronapandemie ook hem het lachen vergaan