1. 21/01/2021

  Sportorganisator Le Champion schrapt alle evenementen tot juni

  Sportorganisatie Le Champion heeft alle evenementen die het tot 1 juni zou organiseren van de kalender gehaald. De organisator van loop-, fiets- en wandelevenementen denkt dat het niet realistisch is om voor de zomer al grote, fysieke sportevenementen in Nederland verantwoord te kunnen laten plaatsvinden.

  ,,Straks in maart is de cirkel rond en hebben wij een jaar lang geen fysieke evenementen kunnen organiseren", zegt algemeen directeur Ron van der Jagt van Le Champion, dat normaal gesproken jaarlijks zo'n zestig sportevenementen organiseert. ,,De eerste grote evenementen die wij vorig jaar moesten annuleren waren onze evenementen in Zandvoort, op en rond het Formule 1-circuit. Nu dient de onwerkelijke situatie zich aan dat deze evenementen opnieuw niet georganiseerd kunnen worden."

  Begin november besloot Le Champion al alle evenementen tot 1 maart te schrappen. Het betrof onder meer de halve marathon van Egmond, traditioneel de eerste hardloopklassieker van het jaar in januari.

  Instanews image
  © ANP — De halve van Egmond.
 2. 21/01/2021

  Medewerkers FC Groningen verlengen loonoffer

  De spelers, staf en directie van FC Groningen zien een half jaar langer af van een deel van hun salaris. Zij verklaren zich solidair met de inspanningen die de club moet leveren om Groningen door de coronacrisis te helpen, aldus de nummer 6 van de Eredivisie. Dat deden ze al tot het einde van 2020, maar de termijn is nu verlengd tot 30 juni 2021 óf totdat er weer met publiek gespeeld mag worden.

  ,,Wij hopen de komende maanden weer op veel steun te mogen rekenen van onze achterban en net als eerder dit jaar moet je dan ook kijken wat je zelf kunt doen", aldus algemeen directeur Wouter Gudde.

  ,,Wij hebben de situatie bij de spelers en staf geschetst en die begrepen dit heel goed. Binnen een half uur was duidelijk dat zij een verlenging van de collectieve solidariteit onderschrijven. Dit tekent de betrokkenheid en daar zijn wij heel blij mee."

 3. 21/01/2021

  ATP voegt nieuwe toernooien toe aan uitgedunde tenniskalender

  De ATP heeft kort na de start van het tennisseizoen nog twee extra toernooien aan de uitgedunde kalender toegevoegd. Het gaat om ATP-evenementen in Singapore en Marbella. Deze toernooien hebben een licentie voor één jaar ontvangen.

  Het indoortoernooi van Singapore (22 tot en met 28 februari) wordt direct na de Australian Open gespeeld, in de week voorafgaand aan het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Het graveltoernooi in Marbella vindt van 5 tot en met 11 april plaats, aansluitend op het masterstoernooi van Miami.

  De ATP maakte ook bekend dat het ATP-toernooi van Boedapest de licentie heeft overgegeven aan Belgrado. Ooit nam de Servische stad de licentie over van het Dutch Open in Amersfoort.

  Het tennisseizoen ging begin deze maand van start in Antalya en Delray Beach. De tennissers bereiden zich momenteel in quarantaine voor op de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van het jaar begint op 8 februari.

 4. 21/01/2021

  'Beter Spelen zonder toeschouwers dan geen Spelen'

  De Olympische Spelen van Tokio kunnen beter zonder publiek worden gehouden dan helemaal niet. Dat zegt het vooraanstaande IOC-lid Dick Pound tegen het Japanse persbureau Kyodo News. Volgens de 78-jarige Canadees zijn er zes of zeven scenario's voor de Spelen van komende zomer. Eén daarvan is dat alleen inwoners van Japan de sportwedstrijden kunnen bezoeken.

  ,,Dat is zeker een optie", aldus Pound, de oud-zwemmer die sinds 1978 deel uitmaakt van het Internationaal Olympisch Comité. ,,Uiteindelijk draait het bij de beslissing die wordt genomen om de risico's. Het komt erop neer dat het beter is om de Spelen te hebben, zelfs als er geen toeschouwers zijn, dan de Spelen te cancelen omdat er geen toeschouwers kunnen komen. De vraag is: is het een 'must have' of 'nice to have'? Het is leuk om toeschouwers te hebben. Maar het is niet noodzakelijk."

  Pound sprak begin deze maand als eerste openlijk zijn twijfels uit over het doorgaan van de Spelen. ,,Niemand kan garanderen dat het doorgaat", zei de Canadees nu tegen Kyodo News. ,,Maar ik denk dat er een heel, heel goede kans is dat ze gehouden kunnen en zullen worden. Het IOC en de organisatoren doen er alles aan om de Spelen te laten doorgaan als dat enigszins mogelijk is. Of de regering, de gezondheidsautoriteiten en het IOC moeten het erover eens zijn dat het te gevaarlijk is. Maar op dit moment wijst alles erop dat het doorgaat."

  Instanews image
  © REUTERS — Dick Pound.
 5. 20/01/2021

  Hockeybond: nog te vroeg voor reactie

  Hockeybond KNHB wacht nog met actie en reactie op de verwachte avondklok, tot het besluit definitief door de politiek is genomen. ,,Op de eerste plaats is nog niet zeker of het doorgaat en zo ja, dan is nog niet duidelijk in welke vorm", zegt Clarinda Sinnige namens de organisatie. ,,We wachten daarom nog even af."

  Net als bij de andere (top)sportbonden is er de komende weken alleen sprake van competitie in de hoogste afdelingen. Die wedstrijden zijn, op een hoge uitzondering na, allemaal overdag. Trainingen zijn wel vaak in de avonduren. ,,Als er meer duidelijk is gaan we overal heel zorgvuldig naar kijken", aldus Sinnige.