1. Einde tweede helft

De wedstrijd zit erop! Ajax wint met 2-1 op bezoek bij Fortuna Sittard en verstevigt daarmee de koppositie in de eredivisie. Bedankt voor het volgen van dit liveblog, graag tot ziens!

2. Rode kaart voor Sebastian Polter

Sebastian Polter, in de eerste helft al de maker van het eigen doelpunt van Fortuna, krijgt direct rood vanwege een tackle op Edson Álvarez, na het bestuderen van de beelden.

3. GOAL! 1-2 Ajax! Doelpunt van Sébastien Haller!

De spits van Ajax tikt fraai binnen na een lage voorzet bij de eerste paal van Nicolas Tagliafico. De Amsterdammers leiden weer in Limburg.

4. GOAL! 1-1 Fortuna Sittard! Doelpunt van Mickaël Tirpan!

Een goede actie van Lisandro Semedo wordt gepromoveerd tot treffer door Tirpan, die voor de gelijkmaker zorgt. Fortuna weer naast Ajax.

5. Tweede helft afgetrapt

De tweede helft is begonnen in Sittard. Kan koploper Ajax de minimale voorsprong van 1-0 vasthouden of komt Fortuna nog terug?