1. 24/01/2021

  Lees alles over de onrust en ongeregeldheden hier terug.

 2. 24/01/2021

  De ongeregeldheden die dit weekend op meerdere plaatsen in Nederland waaronder Eindhoven uitbraken rond het ingaan van de avondklok, staan maandag hoog op de agenda van het Veiligheidsberaad. De 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio bespreken dan met elkaar hoe het gaat met de handhaving van de avondklok. Ook de stand van zaken rond het vaccineren komt aan de orde.

  De avondklok, die zaterdagavond voor het eerst is ingegaan, geldt de komende weken tussen 21.00 uur en 04.30 uur, als middel tegen verspreiding van het coronavirus.

  Voorzitter van het beraad en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls hoopt maandag meer duidelijkheid te kunnen krijgen over wie er precies naar de verboden demonstraties gingen. ,,Er komen bepaalde types op af en er breken vervolgens ongeregeldheden uit. Het is zaak dat we dat goed analyseren", zegt zijn woordvoerster. ,,Bij het analyseren van wat er mis ging dit weekend hoort ook dat we kijken of er extra, aanvullende maatregelen nodig zijn en of bijvoorbeeld het noodbevel in Tilburg en Almelo heeft gewerkt."

  De woordvoerster wilde zondagavond niet al te veel vooruitlopen op het veiligheidsberaad. Het was zaterdag en zondag volgens haar eerst en vooral aan de burgemeesters om beslissingen te nemen op het gebied van handhaving van de openbare orde in hun gemeente. "De 25 burgemeesters hebben de informatie hierover al zeker met elkaar gedeeld."

  Namens het kabinet schuift minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus maandag aan bij het overleg. Grapperhaus en Bruls geven na afloop een toelichting op de besproken onderwerpen.

 3. 24/01/2021

  Ook in Tilburg is de rust wedergekeerd nadat een groep van zo'n 60 man zondagavond aan het rellen sloegen. Meerdere relschoppers werden aangehouden.

 4. 24/01/2021

  Rond 23.15 uur was rond het ziekenhuis MST alles rustig, nadat relschoppers het eerder op de spoedeisende hulp hadden voorzien. Er was geen zichtbare schade. Twee beveiligers waren op hun post. Wel is het personeel geschrokken van de ongeregeldheden. ,,Het is verschrikkelijk dat wij nu doelwit zijn. Juist de mensen die zich zo hard hebben ingezet tijdens deze coronacrisis", zegt een woordvoerster.

  Een politiewoordvoerder wilde niet specifiek ingaan op het voorval. Wel twitterde de politie ,,#Enschede Online circuleert een filmpje dat de indruk wekt dat eerder op de avond een ruit van het ziekenhuis sneuvelt. Dat klopt niet. Er zijn geen ruiten gesneuveld van het ziekenhuis."

 5. 24/01/2021

  In Roermond, Venlo en Stein is de situatie op dit moment rustig. Er zijn geen grote groepen mensen meer op straat. De politie blijft zichtbaar aanwezig in de verschillende centra en wijken. ,,We handhaven intensief op overtredingen rondom de avondklok", laat de politie weten via Twitter.