1. 26/01/2021

  Bedankt voor het volgen

  Wij sluiten dit liveblog af. Het is (gelukkig) rustig gebleven in het Groene Hart. Aangekondigde rellen bleven uit. Bedankt voor het volgen en welterusten!

 2. 26/01/2021

  Rust in Gouda

  In Gouda is het de hele avond rustig gebleven.

  Instanews image
  © 112HM — De Markt in Gouda is uitgestorven. De politie heeft niet hoeven ingrijpen.
 3. 26/01/2021

  Bekogeld met eieren

  Verslaggever Rik Sneijder was vanavond in Woerden en werd, net als een fotograaf, bekogeld met eieren door jongeren. 

  ,,Het is voor het eerst in het arbeidzame leven van fotograaf en verslaggever om op deze agressieve manier benaderd te worden. Een scooterrijder vond het bovendien nodig de fotograaf uit te schelden.’’ Lees hier het verhaal.

 4. 26/01/2021

  Rustige avond in Mijdrecht

  In Mijdrecht is het vanavond rustig gebleven, ondanks een oproep op sociale media om vanaf 20.00 uur te komen rellen op het Raadhuisplein. Vanaf 19.30 is de politie in het centrum zichtbaar aanwezig. Op de fiets, op de motor en met auto. Agenten houden de wegen naar het Raadhuisplein in de gaten. 

  Jongeren worden aangesproken wanneer ze zich in het centrum ophouden. Hierdoor was er de hele avond geen grimmige sfeer te ontdekken.

  In de hoek van het Raadhuisplein, voor café Het Rechthuis, hebben rond 20.00 uur meerdere ondernemers verzameld. Ze praten wat. De sfeer onderling is ontspannen. Zij nemen het zekere voor het onzekere en willen hun zaak beschermen voor het geval het mis gaat. ,,Je moet er toch niet aan denken als het hier ook losgaat zoals in Den Bosch,” schetst een van hem een doemscenario. ,,Je weet vooraf niet wat je te wachten staat.”

  De middenstanders zijn zeer te spreken over het optreden van de politie. ,,Er is altijd veel kritiek op de politie. Wij zijn zeer tevreden hoe ze het vanavond doen. Schrijf dat maar op.”

  Een bewoner van een van de appartementen boven de winkels staat rond 20.30 uur bij de ingang van zijn portiek. Hij is er nog niet gerust op. De Mijdrechter is van overtuigd dat er nog iets gaat gebeuren. ,,Ik heb dat van meerdere kanten gehoord.”

  Iets verderop staan vier jongerenwerkers van De Ronde Venen. Zij kennen de jongeren die wellicht iets kwaads in gedachten hebben, maar denken dat die zich vanavond gedeisd houden. Uiteindelijk krijgen ze gelijk. De politie hoefde niet in te grijpen. Om negen uur, wanneer de avondklok in gaat, is het Raadhuisplein en het gebied eromheen op een paar agenten na uitgestorven.

  Instanews image
  © Peter Bakker — De politie controleert in Mijdrecht, waar een oproep werd gedaan tot rellen. Het bleef echter zeer rustig.
 5. 26/01/2021

  Verslaggever en fotograaf belaagd

  Grote rellen en plunderingen in Woerden zijn uitgebleven, wel was het onrustig. Met name bij winkelcentrum Tournoysveld was de sfeer grimmig en werden er vernielingen aangericht. Ook werden een verslaggever en fotograaf van AD Groene Hart belaagd. De politie was vrijwel continue met enkele auto’s aanwezig.

  Nog net kan een man weg springen op het parkeerterrein bij het winkelcentrum aan het Tournoysveld. Een donkerkleurige volkswagen polo rijdt met een noodgang al toeterend over het parkeerterrein. De man kijkt verschrikt op. Nog een auto komt met minstens zestig km per uur over de parkeerplaats aangejakkerd. De sfeer zit er goed in. 

  Even verderop klinkt geschreeuw en schieten groepen jongeren alle kanten op als er een politieauto voorbij rijdt.

  Het lijkt een kat en muis-spel tussen de pakweg 25 tot 30 voornamelijk zwart geklede jongeren en de politie bij het winkelcentrum. Enkele keren werden groepjes jongeren aangesproken door agenten die overigens beheerst reageerden op uitdagend gedrag van enkele jongeren.

  In het winkelcentrum zelf was het overigens redelijk rustig. Veel winkels waren dicht, alleen de Jumbo en de snackbar waren nog open.

  Instanews image
  © 112mediautrecht — Politie is aanwezig rond Tournoysveld in Woerden.