1. 05/02/2021

  Eens in de zoveel tijd maken wij een nieuw liveblog aan. Dit omdat het oude dan te groot wordt en steeds trager inlaadt. Het nieuwe, verse liveblog vind je hier.

 2. 05/02/2021

  4365 coronagevallen gemeld afgelopen etmaal, meer dan gemiddeld, meldt het RIVM.

 3. 05/02/2021

  Het kabinet bekijkt hoe problemen van jongeren met studievertraging kunnen worden aangepakt. Dat zei premier Rutte vandaag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Geld is daarbij niet het grootste probleem: ,,We hebben diepe zakken.”

 4. 05/02/2021

  Er komt geen toestemming voor schaatswedstrijden op natuurijs, mocht de komende vorstperiode daar lang genoeg voor aanhouden. Dat heeft minister-president Mark Rutte gezegd tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad. 

  Schaatsbond KNSB hoopte op een uitzondering van de strenge coronaregels, maar die komt er niet, maakt de premier duidelijk.

  Lees ook de nieuwe column van Thijs Zonneveld: Voor het eerst in decennia zit het erin, die Elfstedentocht (Premium). 

 5. 05/02/2021

  Het coronavaccin van farmaceut AstraZeneca en de Britse universiteit Oxford werkt volgens die universiteit even goed tegen de Britse coronamutatie als tegen de daarvoor bekende variant van het virus.

  De universiteit van Oxford heeft deze bevindingen in een artikel gepubliceerd. De onderzoeksresultaten zijn nog niet beoordeeld door andere onderzoekers. Volgens Oxford dragen mensen die zijn ingeënt minder virusdeeltjes bij zich nadat ze in contact zijn geweest met een besmet persoon. Ook verdwijnt het virus sneller uit hun systeem.

  Instanews image
  © ANP —