1. 09/02/2021

  Het liveblog wordt bij dezen afgesloten. Bedankt voor het volgen en tot een volgende keer!

 2. 09/02/2021

  Doordat de waterstanden in het rivierengebied nog dalen, is vooral in de uiterwaarden het ijs nog niet betrouwbaar. Daarvoor waarschuwt de Unie van Waterschappen. Schaatsen wordt daar afgeraden. Op andere locaties is het van belang zelf eerst te controleren of na te vragen of schaatsen wel verantwoord kan.

  Het waterpeil in de uiterwaarden beweegt mee met het waterpeil in de rivier. Als daar ijs op komt te liggen, kan het aan de zijkanten afbreken. Dat leidt tot gevaarlijke situaties.

  De waterschappen gaan over de waterhuishouding in Nederland. Ze bevorderen, waar dat kan, de ijsgroei en dus de schaatspret. Maar vanwege de huidige hoge waterstanden moet een groot aantal waterschappen nog enorme massa's water afvoeren. Het stilleggen van gemalen, goed voor ijsvorming, is dan nog geen optie.

 3. 09/02/2021

  Het leven van Danny en Iris staat in het teken van husky's sinds ze drie jaar geleden van Amsterdam naar het Gelderse dorp 't Harde verhuisden. Ze bieden een husky experience: normaal gesproken in een karretje achter de honden in het bos, maar nu kunnen ze sleeën over de Veluwe.

 4. 09/02/2021

  Verzekeraar Interpolis heeft na de hevige sneeuwval van zondag en maandag meer dan 250 meldingen gekregen van schades aan kassen. De meldingen variëren van enkele ruitschades tot forse constructieschades. Uit het hele land worden schades gemeld, stelt Interpolis. Lees hier het hele verhaal.

 5. 09/02/2021

  Woensdag is het gehaktdag op de weg, roepen deskundigen al enige dagen. En dus hebben automobilisten mrogen meer dan ooit behoefte aan het grote geschut van de Bergings Centrale Drechtsteden (BCD). Vandaag draaiden ze vast warm. ,,Alsjeblieft Leon, de volgende patiënt.’’ Lees hier het hele verhaal.