1. 16/02/2021

  Gesloten

  Dit liveblog is gesloten. Dank voor het meelezen.

 2. 16/02/2021

  Boa's handhaven iets terughoudender op avondklok na late besluit

  De Nederlandse BOA Bond zegt dat boa's iets terughoudender zullen omgaan met mensen die dinsdagavond na het ingaan van de avondklok nog op straat zijn. "We spreken mensen uiteraard aan op de avondklok, maar je kan niet verwachten dat iedereen het nieuws van uur tot uur volgt", vertelt de voorzitter van de Nederlandse Boa Bond Ruud Kuin. Volgens Kuin hielden de boa's al rekening met een scenario waarbij de beslissing over de avondklok vlak voor 21.00 uur zou vallen, het tijdstip waarop de avondklok van kracht is.

  De Nederlandse BOA Bond is blij dat er een besluit is gevallen over de avondklok. "Vanuit het oogpunt van handhaving zou het echt beroerd zijn geweest als de avondklok eerst zou zijn opgeheven en daarna weer zou zijn ingevoerd", aldus Kuin.

  Hij verwacht dat mensen de komende dagen vaker de discussie aangaan met handhavers over de avondklok. "Dat is niet fijn. De uitspraak van vanmorgen leidde al tot discussies op straat met de handhaving, de besluiten van het kabinet worden niet zomaar meer als werkelijkheid aangenomen."

  Dinsdagochtend bepaalde de rechter in een door actiegroep Viruswaarheid aangespannen zaak dat de avondklok per direct moest worden opgeheven. Dinsdagavond besloot het gerechtshof echter dat vonnis op te schorten, totdat het hoger beroep dat de Staat aantekende inhoudelijk is behandeld.

 3. 16/02/2021

  Politie

  Veel politiebusjes rond het Binnenhof, enkele mensen op het Plein.

 4. 16/02/2021

  Woest

  De avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Viruswaarheid-voorman Willem Engel verliet woest de rechtbank.

 5. 16/02/2021

  Uitspraak

  Het gerechtshof in Den Haag heeft de zitting over het opheffen van de avondklok vanavond kort na 20.00 uur beëindigd en zich teruggetrokken voor beraad. Het hof doet zo snel mogelijk vanavond uitspraak.