1. 21/03/2021

  Dit liveblog is gesloten. Het nieuwe liveblog lees je hier.

 2. 21/03/2021

  Guy-Brice Parfait Kolelas, de belangrijkste uitdager van de zittende president Denis Sassou Nguesso bij de presidentsverkiezingen in de Republiek Congo (Congo-Brazzaville) zondag, is besmetgeraakt met het coronavirus. In een zaterdag verspreide videoboodschap zegt de 60-jarige Kolelas dat hij 'vecht tegen de dood'.

  ,,Mijn beste landgenoten. Ik vecht tegen de dood, maar toch vraag ik jullie om op te staan. Ga stemmen voor verandering, zodat ik niet voor niets heb gevochten'', zegt Kolelas, vlak nadat hij een beademingsmasker heeft afgezet. ,,Ik vecht op mijn sterfbed. Jullie moeten ook vechten, voor verandering. De toekomst van jullie kinderen staat op het spel.''

  Kolelas zou de verklaring vrijdag hebben afgelegd. De video werd zaterdagavond verspreid, enkele uren voor de start van de verkiezingen. Kolelas wordt beschouwd als de enige echte tegenstander van de 77-jarige Denis Sassou Nguesso, die al 36 jaar aan de macht is. Sassou Nguesso hoopt in de eerste ronde te worden herkozen.

 3. 21/03/2021

  De Pakistaanse premier Imran Khan is twee dagen na zijn eerste vaccinatie positief getest op het coronavirus. Khan zit in zelfquarantaine in zijn privéwoning op een heuveltop in een buitenwijk van Islamabad.

  Volgens Dr. Faisal Sultan, Khan's speciale adviseur voor gezondheid, was het vaccin nog niet effectief, omdat Khan het pas zo kort geleden had gekregen, en het slechts de eerste dosis was.

  Ook in Pakistan is er een piek in het aantal nieuwe besmettingen. In totaal heeft het virus bijna 14.000 mensen in Pakistan gedood en meer dan 623.000 besmet.

 4. 21/03/2021

  Bij de antilockdownprotesten in het centrum van de Britse hoofdstad Londen zijn zaterdag zeker 33 mensen opgepakt. Het kwam ook tot rellen tussen een deel van de betogers en de politie.

  Er namen duizenden mensen deel aan de protestmars, die optrok van Hyde Park naar St Paul's Cathedral en daarna weer richting Westminster trok, om uiteindelijk te worden ontbonden op Trafalgar Square.

  Een deel van de betogers begaf zich daarna weer naar Hyde Park, waar het tot rellen kwam. De politie werd bekogeld met flessen en blikjes. Een groep van ongeveer honderd mensen had het op politievoertuigen gemunt. Een honderdtal leden van de oproerpolitie slaagde erin de relschoppers uiteen te drijven.

  Instanews image
  © REUTERS — Demonstranten raken slaags met de politie.
 5. 21/03/2021

  Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen alarmerend gestegen. Op zaterdag werden 1000 actieve besmettingen geregistreerd. Een week eerder waren dat er nog 324, de week daarvoor ging het om 97 gevallen. De snelle stijging heeft vooral te maken met de aanwezigheid van de Britse variant, zo stelt de overheid.

  Er liggen momenteel 19 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 6 op de intensive care. Van hen zijn er 4 afkomstig uit Bonaire. Het aantal besmettingen daar is flink toegenomen, waardoor patiënten naar Curaçao moeten worden gebracht.

  In totaal zijn sinds maart 2020 23 coronapatiënten op Curaçao overleden. Op het eiland gelden momenteel strenge coronamaatregelen zoals het verplicht dragen van een mondkapje en het houden van afstand. Ook geldt er een avondklok van 21.00 tot 04.30 uur.