1. 22/04/2021

  Premier League werkt aan drastische regel

  Engelse clubs die in de toekomst willen overstappen naar een nieuw op te richten Europese competitie, moeten per direct uit de Premier League gegooid worden. Dat schrijft The Times. De krant meldt dat de Engelse competitie-organisatie werkt aan een regel om dat mogelijk te maken. Momenteel is die regel er nog niet, waardoor de zes Engelse clubs die van plan waren om deel te gaan nemen aan de European Super League volgens de reglementen niet gestraft kunnen worden. ,,Deze regel maakt voor altijd een einde aan de dreiging dat Engelse clubs meedoen aan een Super League", zo meldt een bron aan The Times. 

 2. 22/04/2021

  39 clubs uit Spanje ondertekenen akkoord tegen Super League

  39 clubs uit de twee hoogste Spaanse voetbalcompetities hebben een akkoord getekend tegen de komst van een Super League. La Liga, organisator van de Spaanse competities, had een spoedoverleg gepland na de ontwikkelingen van de voorbije dagen. FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid, die plannen hadden om met de Super League mee te doen, waren niet uitgenodigd.

  ,,De aanwezige clubs hebben unaniem en krachtig de plannen voor de Super League afgewezen. Alle clubs zijn ervan overtuigd dat sportieve prestaties het enige criterium zijn om zich te kwalificeren voor internationale clubcompetities via nationale competities", aldus La Liga in een verklaring. Het idee van de clubs uit de Super League was namelijk dat de deelnemers, uit financieel oogpunt, altijd zeker waren van een startbewijs. ,,Het wereldwijde verzet van de afgelopen dagen heeft bewezen dat een gesloten, elitaire competitie niet levensvatbaar en ongewenst is."

 3. 22/04/2021

  Voorzitter Spaanse competitie La Liga: Super League is dood

  De voorgestelde Europese Super League is 'dood' zonder de steun van clubs uit Engeland en Duitsland. Dat zei Javier Tebas, voorzitter van de Spaanse competitie La Liga, vandaag. ,,Ze kunnen het project dat ze willen creëren niet creëren. Na 20 jaar dreigen met een Super League, was het nu eindelijk zover. En de dreiging was na 48 uur alweer verdwenen."

  Tebas is er niet over te spreken dat clubs steeds meer geld uit het voetbal willen halen. ,,De clubs moeten hun uitgaven verlagen. We hoeven de inkomsten niet steeds te verhogen, zodat spelers zeven Ferrari's kunnen hebben in plaats van zes", zei hij.

  Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid hoeven niet direct op een straf te rekenen omdat ze met de Super League wilden meedoen. Tebas: ,,We praten niet over sancties. Iedereen wil koppen zien rollen, maar we hebben procedures. Deze clubs zijn al gestraft door hun eigen fans. Ze hebben getoond dat ze het Europees voetbal geen dienst bewijzen. Er is reputatieschade voor deze clubs."

 4. 22/04/2021

  UEFA verwacht dat Champions League gewoon doorgaat

  De UEFA verwacht dat de halve finales van de Champions League volgende week gewoon doorgaan, nu het project rond de Super League is afgeblazen. Met Manchester City, Chelsea en Real Madrid zijn drie clubs bij de laatste vier van het toernooi betrokken, die tot de founders van de Super League behoren. De UEFA zei enkele dagen geleden nog te overwegen ze daarom uit de Champions League te zetten. ,,Dat gaan we maar niet doen", zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin nu. ,,We willen het seizoen zoveel mogelijk afmaken als gepland. Er is al genoeg schade aangericht. Als we nu de Champions League afbreken zou dat ook weer tot schadeclaims leiden."

  De enige club in de halve finale van de Champions League die niet bij de Super League is betrokken is Paris Saint-Germain. Het project van de besloten competitie heeft weinig kans van slagen meer nu de meeste clubs zich na een storm van kritiek hebben teruggetrokken.

 5. 22/04/2021

  Topman Manchester City biedt excuses aan over Super League

  Topman Ferran Soriano van Manchester City heeft excuses aangeboden aan de supporters voor de 'frustratie, teleurstelling en woede' die de presentatie van de Super League met zich mee heeft gebracht. ,,We hadden veel meer rekening met de passie van onze fans moeten houden", zo liet hij in een open brief weten.

  City stapte met de andere betrokken clubs uit Engeland al binnen twee dagen uit het project. ,,We hebben er spijt van", zegt Soriano nu. ,,We zijn een aantal cruciale zaken uit het oog verloren. Het was niet goed om op deze wijze met een soort van besloten competitie naar buiten te treden. Iedereen heeft het recht om een plek in welke competitie dan ook te verdienen."

  Soriano verder: ,,Misschien hadden we al eerder excuses moeten maken. Maar de afgelopen dagen zijn nogal turbulent geweest, voor ons allemaal. We hadden oprecht de intentie om te doen wat goed is voor de club. Maar we hebben ons vergist, dat geef ik eerlijk toe."