1. 08/06/2021

  Tweeduizend toeschouwers welkom bij NK op VAM-berg

  Tweeduizend toeschouwers zijn per dag welkom bij de NK Wielrennen op de VAM-berg in Wijster. De organisatie heeft de vergunning binnen om publiek te mogen ontvangen op 19 en 20 juni. Daarmee zijn de NK het eerste wielerevenement in Nederland in ruim een jaar dat voor publiek toegankelijk is.

  ,,Het toe mogen laten van wielerfans is in vergelijking met vorig jaar pure winst", zegt Thijs Rondhuis van organisator Courage Events. "De renners zullen weer sfeer ervaren bij het nationale kampioenschap en voor de wielerliefhebbers is dit een mooie gelegenheid om in eigen land weer koers van dichtbij te kunnen bekijken."

  De organisatie was in afwachting van goedkeuring al met de kaartverkoop begonnen. De toeschouwers moeten 15 euro betalen om bij de NK aanwezig te kunnen zijn. Via het programma Testen voor Toegang kunnen ze een gratis test ondergaan.

  Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen verdedigen op de VAM-berg hun nationale titel van vorig jaar.

 2. 08/06/2021

  Topviroloog Japan bang voor verspreiding corona tijdens Spelen

  Een Japanse topviroloog heeft de weerstand in Japan tegen het doorgaan van de Olympische Spelen verder aangewakkerd. Professor Hiroshi Oshitani, een van de regeringsadviseurs in de coronapandemie, heeft gewaarschuwd voor de verspreiding van het virus tijdens de Spelen in Tokio. ,,De regering en het organiserend comité, inclusief het Internationaal Olympisch Comité, blijven zeggen dat ze een veilige Olympische Spelen houden. Maar iedereen weet dat er een risico is. Het is 100 procent onmogelijk om een ​​Olympische Spelen te houden zonder risico op verspreiding van infecties in Japan en ook in andere landen na de Spelen", aldus Oshitani in de Britse krant The Times.

  Instanews image
  © AP

  ,,Er zijn landen die niet veel coronagevallen hebben en landen die ook geen varianten van het virus hebben. De Olympische Spelen moeten er niet voor zorgen dat het virus naar deze landen wordt verspreid. Veel landen hebben ook nog geen vaccin", aldus de viroloog.

  De Spelen beginnen op 23 juli. Strikte hygiënevoorschriften zijn opgesteld om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. Buitenlandse toeschouwers zijn niet welkom en het is allerminst zeker dat Japanners de sportwedstrijden kunnen bezoeken.

 3. 07/06/2021

  Spanje roept vier extra spelers op na besmetting Busquets

  Spanje heeft in aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal, dat vrijdag begint met Italië - Turkije, vier extra spelers opgeroepen. Bondscoach Luis Enrique deed dat naar aanleiding van een besmetting met het coronavirus van aanvoerder Sergio Busquets. Vooralsnog testen alle andere spelers na het voorval met de speler van Barcelona negatief.

  Het gaat om Rodrigo Moreno (Leeds United), Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (FC Valencia CF) en Brais Méndez (Celta de Vigo). Ze zullen dinsdag arriveren bij de selectie in Las Rozas, nabij Madrid. Ze zullen daar in een zogenoemde parallel-bubbel verblijven en ieder contact met de al aanwezige voetballers vermijden. Dit blijft zo totdat zeker is dat naast Busquets niemand het virus heeft opgelopen.

  Details over de verdere plannen maakte de Spaanse voetbalbond niet openbaar. Duidelijk is wel dat de vier zullen instromen, mochten er meer spelers besmet zijn geraakt. Dat moet de komende dagen blijken. Spanje speelt zijn eerste wedstrijd maandag, in Sevilla tegen Zweden. Zeker is dat Busquets daar niet bij is, ook al zou hij in de komende dagen weer negatief testen.

  Jordi Alba is vermoedelijk de nieuwe aanvoerder. Hij is dan de derde in de rij. Eerste keus Sergio Ramos van Real Madrid ontbreekt wegens een blessure in de selectie.

  Instanews image
  © AFP — Sergio Busquets.
 4. 07/06/2021

  Loting Afrika Cup uitgesteld

  De loting voor de Afrika Cup, die op 25 juni in Yaoundé (Kameroen) zou plaatsvinden, is uitgesteld wegens 'logistieke problemen vanwege corona'. Dat heeft de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) gezegd, zonder meer details te geven.

  Er is nog geen nieuwe datum vastgelegd voor de ceremonie, zei een woordvoerder van de CAF. Het toernooi dat oorspronkelijk dit jaar had moeten plaatsvinden, is vanwege de pandemie verplaatst naar januari 2022.

  Bij de loting worden 24 teams over zes groepen verdeeld. Onder de 23 ploegen die al gekwalificeerd zijn, bevinden zich titelverdediger Algerije, gastland Kameroen en Egypte. De 24ste plaats gaat naar Sierra Leone of Benin, die binnenkort om het laatste ticket spelen.

 5. 07/06/2021

  'Braziliaanse spelers zien af van boycot Copa América'

  De Braziliaanse voetbalselectie ziet af van een boycot van de Copa América, het continentale kampioenschap dat binnenkort in het land wordt gehouden. Dat melden toonaangevende media in Rio de Janeiro. Aanvankelijk leek het ernaar uit te zien dat de spelers niet mee wilden doen, vanwege de hevige coronapandemie in het Zuid-Amerikaanse land.

  Eerder leverde Argentinië de organisatie in, omdat het virus daar onvoldoende onder controle is. Colombia had dat al eerder gedaan, maar dan vanwege de instabiele politieke situatie in het land. Wel is de verwachting dat de Braziliaanse spelers een gezamenlijke verklaring uitgeven, waarin hun twijfels over het toernooi duidelijk naar voren komen. Eerst voetballen ze echter nog dinsdag tegen Paraguay, in het kader van kwalificatie voor het wereldkampioenschap.

  De Copa América begint zondag en wordt in nagenoeg dezelfde periode gespeeld als het Europees kampioenschap.

  Instanews image
  © AP — Een vrouw demonstreert in Brasilia tegen de Copa.