1. 28/04/2021

  50 aanhoudingen, drie agenten lichtgewond in Amsterdam

  In Amsterdam zijn dinsdag tijdens Koningsdag vijftig mensen aangehouden. Drie agenten raakten lichtgewond. Dat maakte de gemeente dinsdagavond bekend. De rust is inmiddels teruggekeerd.

  Rond 21.30 uur moesten de politie en de Mobiele Eenheid (ME) nog op verschillende plekken ingrijpen. Op het Leidseplein, de Bloemgracht en de Wolvenstraat werden bijeenkomsten beëindigd. Daarbij werd de ME ingezet omdat de sfeer grimmig werd en de politie agressief werd bejegend. Ook was er op het Leidseplein sprake van enkele vechtpartijen.

  Eerder werd de ME ingezet om een deel van het Vondelpark en de Westerstraat te ontruimen. De drie agenten raakten lichtgewond bij de ontruiming van de Westerstraat.

  Negen mensen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Waarvoor de andere aanhoudingen waren, is niet bekendgemaakt. Ook is het niet bekend of mensen nog vastzitten.

 2. 27/04/2021

  ME nu richting Leidseplein

  De ME is nu aanwezig op het Leidseplein. 


 3. 27/04/2021

  ME moet optreden in de Westerstraat

  De ME treedt op in de Westerstraat (centrum) om de honderden aanwezigen weg te sturen. De politie Amsterdam schrijft op Twitter dat er onderlinge vechtpartijen waren en dat de groep zich niet aan de coronaregels hield.

  Inmiddels is de straat schoongeveegd. Wat overblijft is een enorme berg afval.

  Instanews image
  © - — Noordermarkt
  Instanews image
  © - — Westerstraat
 4. 27/04/2021

  Viroloog en OMT-lid Koopmans bezorgd over volle parken

  Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zegt dat ze bezorgd heeft gezien hoe druk het in sommige steden en parken was dinsdag. Bij het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1 zei ze dat de grote bijeenkomsten 'zorgelijk' zijn met het oog op het coronavirus.

  "Maar het is ook begrijpelijk, mensen willen ruimte voor activiteiten," aldus Koopmans. "Alleen kunnen we ons niet veel permitteren."

  Volgens de viroloog maakt het niet zoveel uit dat het buiten was. "Als je op afstand blijft, is er buiten nauwelijks kans op besmetting, maar als je hutjemutje gaat staan en gaat zingen, dan is er een groter risico op besmetting met het coronavirus."

  Instanews image
  © ANP
 5. 27/04/2021

  Halsema vraagt ondernemers te stoppen met verkopen alcohol

  Burgemeester Halsema heeft ondernemers opgeroepen om eerder te stoppen met het verkopen van alcohol, namelijk om 19.00 uur in plaats van het wettelijk toegestane 20.00 uur. Ook schrijft ze dat vanaf 20.00 uur extra scherp op alcoholverkoop gelet zal worden.