1. Einde tweede helft

2. 2-0 GOAL van Zakaria Aboukhlal!

AZ doet het! In de slotfase is daar invaller Aboukhlal, die naar een knappe assist van Clasie één op één met doelman Mulder, en schiet overtuigend binnen.

3. Tweede helft afgetrapt

4. Rust in Alkmaar!

Nog één helft te spelen en alles is in balans. AZ is heer en meester in eigen huis, maar zag in de laatste minuten van de eerste helft Heerenveen gevaarlijk worden op de counter.

5. 1-0 AZ! GOAL van Dani de Wit! (3-3)

Wat een droomstart voor de thuisploeg. Jordi Clasie ziet Dani de Wit weglopen, en geeft een prachtige pass over de gehele verdediging van Heerenveen heen, precies op de stropdas van de aanvallende middenvelder. De Wit controleert niet ideaal, maar rondt alsnog behendig af in de bovenhoek: 3-3 over twee wedstrijd nu.

Dani de Wit scoort zijn 10e goal voor AZ in alle competities dit seizoen (8 Eredivisie, 1 beker, 1 play-offs). Dit is de eerste keer dat de middenvelder dit presteert in zijn carrière op het hoogste niveau.